GSW HEADQUARTERS BERLIN SAUERBRUCH HUTTON ARCHITECTS PDF

GSW Headquarters Berlin: Sauerbruch Hutton Architects [Matthias Sauerbruch, Louisa Hutton, Isabelle Hartmann, Sauerbruch Hutton Architekten] on. This is an extension to and renovation of a high rise slab. It forms the extension to an office tower which was one of the first projects to be built during the. GSW Headquarters. Offices. added on: 01/01/ one of the first projects to be buiLt during the reconstruction of Berlin in the s. in the city, and by a commitment to an architecture that is economical with the (built.

Author: Arashitilar Gardarr
Country: Norway
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 12 July 2014
Pages: 132
PDF File Size: 9.92 Mb
ePub File Size: 3.64 Mb
ISBN: 744-6-20868-827-2
Downloads: 37822
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Digor

The design of high-rise slab is generated to create an environment of exemplary work by the passive control of energy consumption, and a commitment to both economic architecture and natural environmental resources with built.

Learn more about Amazon Prime.

GSW Headquarters | Sauerbruch Hutton | Archello

In this combination of the disparate spatial configurations of consecutive generations, the new high-rise slab is the element associated with the present and the future. Sauerbruch is a grandson of the surgeon Ferdinand Sauerbruch. Two beams of reinforced concrete columns extended between over the building, the slab including plants.

Los Angeles New York. Subsurface conditions are highly variable, with layers of sand and even glaciers, the latter mostly on the east side. It was founded by Matthias Sauerbruch and Louisa Hutton in I agree to receive emails from Inhabitat.

Due to the shape of the building and the location of the nuclei, is located in the south which takes most wind load calculated according to Frankfurtdesign guide for high rise buildings. In the works that followed, they continued to develop their expertise on sustainable building solutions as well as the use of colour as a building material on projects throughout Europe.

This opens a continuous space along the edge of the building for collecting the return air. The story structure has a thermal system Double skin with windows that open. On the west side, under the south tower core, there is a local outbreak of peat and chalk, necessitating use foundation pillars beneath the southern half of the building.

  GARY MIESSLER INORGANIC CHEMISTRY PDF

Modern environmental systems that has been employed using passive means consume less power and are healthier. Strategies passive solar protection, cross ventilation air, thermal storage, heating and fireplace make this one of the most innovative green buildings in Germany. East Dane Designer Men’s Fashion. The western facade has a second glass skin that ventilates and cools the building, dispelling hot and stale air.

Achitects need to confirm your email address. The recently gs final structure reacts with sensitivity to the historic structures located nearby, and has become a landmark in itself.

Designed by Sauerbruch Huttonthis passive renovated story office building was designed to get free cross ventilation and passively control its energy usage. The architect wanted a finish of exposed concrete in columns, but to minimize their size, were designed using steel sections coated concrete. When the two facades windows open, fresh air flows flowing from east to west. English Choose a language for shopping. Sign up in floornature Floornature is an international design and architecture portal with a focus on contemporary architecture, exclusive interviews with great masters of international architecture and the most interesting new developments in the world of architecture.

Sauerbruch Hutton: Gsw Headquarters Berlin | Floornature

We use cookies on our website. As a result of changes in both the wall and the opposite Vierendeel, they could not locate offices, making it necessary for the reinforcement columns on both sides.

Home Projects Sauerbruch – Hutton: You can find out more or switch them off if you prefer. Shopbop Designer Fashion Brands.

Heaqduarters story is seen as a dynamic process that leaves its traces. To reduce the weight of the structure, in the interior of the hollow reinforcing cage prefabricated forming polystyrene were introduced, although prefabricated concrete slabs are also used to seal the holes, although in some places the ducts were left free to provide a route for the return air of the szuerbruch facade.

The new ensemble responds as much to the Baroque logic of the street plan as it does to the rules of 19th-century urbanism. Withoutabox Submit to Film Festivals.

  JEDZ MODLI SA A MILUJ PDF

Sauerbruch Hutton

I agree to Inhabitat’s Terms of Use and Privacy Policy, and to the use of cookies described therein, and I also consent to the collection, storage, and processing of my data in the United States, where data protection laws may be different from those in my country.

They meet in groups of 3, the first group serves all levels, the second from the ground floor up to level Subscribe to get free weekly updates on the latest news on innovation and design. This volume hutyon an extensive collection of documents from all phases of the project.

In architects Matthias Sauerbruch and Lisa Hutton won the competition for an office building in Berlin, on a site located near Checkpoint Charlie.

When the wind blows from the east or west, the aerodynamic shape of the wing accelerates the wind passing over the stove. The building prioritizes the value of the sensitive space and offers a dynamic painting on the scale of the city.

GSW Headquarters

Village Centre in Sanhe China. The idea of the historical growth conglomerate is collected and promoted as a model of urban development. Amerigo Vespucci Terminal in Civitavecchia. The slabs are scattered beams in the building, expanding established between columns from the facade. This modification was adopted once it became clear that the routing restrictions imposed by ventilation services and additional support beam were acceptable.

The southern nucleus contains three elevators, restrooms and a service elevator, north an escape ladder and a service elevator. Amazon Drive Cloud storage from Amazon.

Other smaller earlier buildings are also integrated into the overall urban design including a round building of three floors see bottom row and charcoal-colored low-rise buildings along the street. Conversely, if the wind blows from the north or south, a series of suspension fins make it to swirl. This page was last edited on 28 Mayat